Työntekijämme kertovat – LVI-asiantuntijan kokemuksia

Työntekijäkokemus, työntekijähaastattelu, LVI-asiantuntija, Mikkeli, suomencttiimi, LVI-insinööri, talotekniikka

01.03.2019

Talotekniikan parissa työskentelevä Niko Hokkanen on aloittanut Suomen Controlteamillä noin vuosi sitten LVI-asiantuntijan tehtävissä. Rauhallinen Niko on siirtynyt SCT:lle oltuaan aiemmin urakointipuolella ja aikaisempaa kokemusta löytyy myös suunnittelun parista sekä pienemmistä putkiliikkeistä. Päätös hakea avoinna ollutta paikkaa oli sekä taustatyötä että intuitiota.

– SCT:n yleinen imago sai minut kiinnostumaan yrityksestä ja työtehtävä vaikutti mielenkiintoiselta. Kuulin tuttavilta hyviä asioita yrityksestä ja näiden perusteella oma, positiivinen tuntuma yrityksestä vahvistui. Päätin hakea työtä ja ilokseni sain pestin.

Arkisin Niko puuhailee monipuolisesti erilaisten asioiden parissa, joihin lukeutuu työmaatoimintaa, talotekniikan valvontaa, rakennuttamista, kuntoarvioiden laatimista, kustannusarvioita, toimistolla asioiden hoitoa ja niin edelleen. Päivät täyttyvät vaihtelevista työtehtävistä ja lause ”ei yksikään päivä ole samanlainen” pätee myös nykyisiin tehtäviin. Monipuoliset työt saavat Nikolta kiitosta. 

– Niiden myötä saa olla tosi monessa mukana. Työtehtävät eivät rajoitu pelkästään yhteen osa-alueeseen, vaan saan todella laajan näkökulman alalla toimimiseen ja sitä myötä oma osaaminen kehittyy vauhdilla.

Nikon näkemyksen mukaan LVI-asiantuntijan työssä pärjää, kun tekninen pohjaosaaminen on vankalla tasolla. Kaikki on varmasti opittavissa, mutta aiemmin kartutettu kokemus on työtehtävissä eduksi. Teknisen tietopohjan rinnalle Niko nostaa yhtä tärkeäksi seikaksi sosiaaliset taidot ja kyvyn tehdä työtä erilaisten ihmisten kanssa.

– Palkitsevaa tässä työssä on ratkaista kinkkisiä ongelmia ja päästä haluttuun lopputulokseen. Asiakkailta ja käyttäjiltä saatu positiivinen palaute on kirsikka kakun päälle, kertoo Niko.

Työilmapiiriä Suomen Controlteamillä Nikon kuvailee todella avuliaaksi.  

– Täällä on hyvä, avulias, avoin porukka ja työkaverit. Ilmapiiri konttorilla on mukava. Aamulla on kiva tulla töihin. Vaikka on paljon semmoista yksin puurtamista, niin silti tehdään tosi paljon yhteistyötä. Kaikilla on omat vahvuusalueet. Apua saa ja apua annetaan työkavereiden kesken hyvinkin paljon.

Viihtyvyyteen vaikuttaa työkavereiden lisäksi myös arkiset toimintatavat, joissa työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan. Etuudet sekä vapaammat aktiviteetit ovat osoittaneet, että yritys arvostaa työntekijöiden hyvinvointia. Henkilöstölle tarjotaan osallistumismahdollisuuksia, heidän mielipiteitään kuunnellaan ja ideoita lähdetään toteuttamaan.

– Aiemmin luomani mielikuva yrityksestä on vastannut hyvin todellisuutta. Täällä on tosi ammattitaitoista porukkaa töissä ja yritys on yleisesti alalla arvostettu toimija.