Työntekijämme kertovat – kesätyöntekijän kokemuksia

Kesätyönekijä, rakennusmestari, opiskelija, suomencttiimi

20.08.2018

Suomen Controlteamillä on ollut kesän 2018 aikana 3 kesätyöntekijää, joista 1 oli rakennusmestariksi Kuopiossa opiskeleva Asta Rautiainen. Joulukuussa 2018 valmistuva Asta on aiemmin työskennellyt vaneritehtaalla ja Suomen Controlteamillä työtehtävät kytkeytyivät lähemmin koulun kursseihin.

Tieto avoimesta kesätyöntekijästä saapui Astalle koulun sähköpostin välityksellä. Samassa viestissä ilmoitettiin, että yrityksen edustajat ovat tulossa koululle esittelemään yritystä ja erilainen hakumetodi herätti kiinnostusta.

– Mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät, imago hyvästä ja reilusta työilmapiiristä sekä työpaikan sijainti Mikkelissä houkuttelivat. Päätin laittaa ensin hakemuksen, minkä jälkeen menin kuuntelemaan yrityksen esittäytymistä.

Haastatteluprosessi eteni hujauksessa.

– Esityksen jälkeen menin juttelemaan Kirsille ja Ollille, jotka muistivat hakemukseni ja joiden kanssa sovittiin heti haastattelu. Prosessi eteni nopeasti, sillä haastattelu sovittiin parin tunnin päähän, kuvailee Asta haastatteluprosessin etenemistä.

Valmiina odottava työpiste kutsui toukokuussa ja työt alkoivat. Astan työtehtävät koostuivat valvonnan sekä rakennuttajan tehtävistä.

– Parasta työssä on ollut nähdä ja tehdä asioita monipuolisesti ja oppia uutta. Työtehtäviä on ollut ja ne ovat olleet sopivan haastavia. Liikuimme fyysisesti toimiston ja työmaan välillä, mikä osaltaan toi vaihtelua työpäiviin, Asta tiivistää.  

Työpaikan ilmapiiriä Asta kuvailee hyväksi ja kysymyksiin sai aina vastauksen.

– Hyvä ilmapiiri ei ole silmänlumetta. Porukka selvästi viihtyy yhdessä, muistelee Asta kesän aktiviteetteja golfin sekä saunalauttailun parissa.

Työt alkoivat toukokuussa ja kestivät elokuun puoliväliin. Koulujen alkuun on vielä muutama viikko.

– Sain ehdottomasti paljon näkemystä yleisesti työmaa-asioista sekä asiakirjojen tärkeydestä, joita peilata syksyllä jatkuvissa opinnoissa. Kesä meni hujauksessa töissä ja illat opinnäytetyön parissa. Työn loppumisen ja koulun alun välissä on pari viikkoa aikaa ja nämä viikot aion huilata ja lomailla, toteaa Asta ansaitusti.

Suomen Controlteam toivottaa Astalle rentouttavaa lomaa ja menestystä opintojen loppuvaiheeseen!