Pitkällä yhteistyöllä on perusteensa: asiakashaastattelussa Suur-Savon Osuuspankki

Suur-Savon Osuuspankki, pankkitilat, sijoituskiinteistö, kassapalvelut, kassapalvelujen uudistus, kassapalvelutilat, Mikkeli
Suur-Savon OP:n asiakasneuvoja Salla Tarkiainen, asiakkuusjohtaja Anu Poikela ja hallintojohtaja Tero Pulkkinen ovat sangen tyytyväisiä uusittuihin Mikkelin konttorin kassapalvelutiloihin.

08.04.2019

Jatkuvasti uudistuva finanssimaailma on ottanut harppauksia eteenpäin digitalisaation edetessä. Samalla kun ilmiöt ovat lipuneet osaksi toimialan käytäntöjä, ovat myös pankin omistuksessa olevat kiinteistöt muuttuneet. Uudistuksen ovat kohdanneet viimeisimpänä Mikkelissä vuoden 2019 helmikuussa avatut Osuuspankki Suur-Savon kassapalvelutilat.

Yhteistyö Osuuspankki Suur-Savon ja Suomen Controlteamin välillä on kestänyt jo pidemmän ajan ja tällä välillä olemme olleet uudistamassa muun muassa konttoritiloja sekä sijoituskiinteistöjä. Haastattelimme hallintojohtaja Tero Pulkkista yhteistyöhömme liittyen.

– Yhteistyömme SCT:n kanssa on alkanut jo 2000-luvun alkupuolella ja yhteistä hankehistoriaa on kertynyt laajalla rintamalla useista eri projekteista. Käytämme Suomen Controlteamiä asiantuntijana sekä rakennuttajakonsulttina uudistamistöissä, että peruskorjausten yhteydessä. Lisäksi SCT on usein mukana asiantuntijana myös erilaisissa pienemmissä hankkeita ja tekee meille tarvittaessa kiinteistöjen kuntokartoituksia ja -selvityksiä. Pitkään jatkunut yhteistyö on koettu toimivaksi ja yhteistyö on molemmin puolin antoisaa, kommentoi Pulkkinen.

Linkki eri alojen asiantuntijoiden välillä

Pankkimaailman keskittyessä asiakkaiden parhaaseen mahdolliseen palvelemiseen, rakennuttamisessa keskitytään kiinteistöjen osalta palveluprosessien parantamisen tukemiseen. Pankkimaailman uudistumisen tarpeet ja rakentamisen realiteetit ovat yhdistyneet Suomen Controltamin avulla.

 Me ollaan koettu saavamme SCT:ltä sellaista asiantuntemusta, mitä meillä itsellämme ei välttämättä ole ja samoin myös sellaisen keskustelukumppanuuden niissä tilanteissa, kun olemme tilaajana urakassa ja tarvitsemme tulkin ammattirakentajien tai -suunnittelijoiden kanssa keskustelemiseen. Olemme käyttäneet rakennuttamisen palveluita toimitiloihin kohdistuvissa, merkittävissä korjaus- ja uudistustarpeissa sekä osittain suunnittelunohjauksessa, mutta myös rakentamisen ohjauksessa ja koordinoinnissa. Hankkeiden kustannusarviot ovat tärkeä osa päätöksentekoa ja Suomen Controlteamillä on hyvä ammattitaito tehdä kustannusarvioita.

Pankin työmaat sijaitsevat usein konttoreiden yhteydessä tai niiden välittömässä läheisyydessä, jolloin mahdollisuus työmaakäynnille on olemassa. Vierailut työmaalle ovat osa suurempia hankkeita ja työmaita käsittelevät työmaakokoukset ovat osa arkipäivää.

– Olemme yhdessä rakentaneet käytäntöjä, jotka tukevat rakennuttamista. Tapaamme esimerkiksi joka kerta jo ennen työmaakokousta Suomen Controlteamin rakennuttajakonsultin kanssa. Käymme jo siinä läpi työmaakokouksen kulkua tai työmaan tilannetta. Koen että meillä on aika välitön suhde ja homma toimii hyvin. SCT:n työntekijät osaavat katsoa asioita tilaajan ja käyttäjän näkökulmasta.

Luottamus avainasemassa

Etelä-Savossa toimivan osuuspankin näkökulmasta on äärettömän hyvä asia, että pystytään käyttämään oman alueen toimijoita. Korkean tason paikallinen osaaminen tuo mukanaan verkostot sekä joustavuutta. Pankki pyrkii käyttämään oman toimialueen toimijoita niin suunnittelussa, rakentamisessa kuin muitakin palveluja ostaessaan.

– Suomen Controlteam on saavuttanut tekemisen kautta luottamuksen, jota arvostamme. Ollaan opittu toistemme tavat toimia ja pystytään keskustelemaan asioista avoimesti ja kehittäen toimintaa. Syntynyt luottamus on vankalla pohjalla. Niin pankkitoiminnassa kuin rakentamisessakin luottamus on tärkeää. SCT:llä on töissä sekä alan konkareita että osa uran alkuvaiheessa olevia nuorempia kavereita. Tämä on hyvä yhdistelmä, rakennuttamisessa on tärkeää, että erilaisten hankkeiden ja tilanteiden kautta tullut tietotaito välittyy koko organisaatioon. Se tuo meille tilaajana merkittävästi lisäarvoa, tiivistää Pulkkinen.